Waar komt de wijnkoeler te staan

Het RAS Klimaatkasten wijnkoeler assortiment bestaat uit verschillende modellen en afhankelijk van de gewenste locatie word de keuze wat makkelijker. We hebben ons assortiment opgedeeld in 3 categorieën namelijk: inbouw, geïntegreerd of vrijstaand

WineCave-720-60D-Side-Stainless

Inbouw

Een inbouw wijnkoeler word geplaatst onder het aanrechtblad net als bijvoorbeeld een vaatwasser. RAS Klimaatkasten heeft een breed assortiment aan aan inbouw wijnkoelers van een smal model van bijv. 15 cm geschikt voor 7 flessen tot een volledig keukenkastje breed van 60 cm.

Voor een perfecte aansluiting met de rest van de keuken hebben we de wijnkoelers in verschillende hoogtes in ons assortiment zodat de deur van de wijnkoeler even hoog als die van de keukenkastjes is.

Bij een inbouw wijnkoeler gaat de ventilatie via openingen in de plint. Deze openingen moeten opblijven zodat de wijnkoeler goed zijn warmte kwijt kan.

Geïntegreerd

Combioven er uit, wijnkoeler er in! Zo simpel kan het bij een geïntegreerde wijnkoeler zijn. We leveren ze in verschillende maten dus een wijnkoeler groter dan een combioven is uiteraard geen probleem. 

Dit type wijnkoeler heeft de ventilatie niet aan de voorkant zoals een inbouw model maar aan de achterkant. Om dit mogelijk te maken moet hier in het keuken ontwerp rekening mee gehouden net als bij een koelkast. Doordat de ventilatie aan de achterkant zit kan een geïntegreerde wijnkoeler naadloos geïntegreerd worden in de keuken waardoor er een strak eindresultaat uitkomt.

WineMaster36D-Side-Modern
WineExpert 12 Stainless (Side)

Vrijstaand

De naam zegt het eigenlijk al, een vrijstaande wijnkoeler. Niet ingebouwd of geïntegreerd maar volledig vrijstaand. Bij deze wijnkoelers is niet alleen de voorkant afgewerkt maar ook de zijkanten en de bovenkant. 

Een vrijstaande wijnkoeler moet aan alle kanten de warmte goed kwijtkunnen. Om de vrijstaande wijnkoeler optimaal te laten werken dient er ongeveer 10 cm ruimte aan alle kanten rondom de wijnkoeler zijn.

Lastig kiezen?

Neem contact met ons op en we bespreken graag wat de mogelijkheden zijn of brengen u in contact met één van onze dealers. Onze dealers kunnen met u de verschillende modellen en opties doorspreken en u helpen bij bijvoorbeeld de installatie van de inbouw of geïntegreerde wijnkoeler.